Pink Ribbonettes

Pink Ribbonettes

Teamnaam: Pink Ribbonettes

Slagzin: Pink Ribbonetten kunnen bergen verzetten.

In de jaren ‘90 werd aan borstkankerpatiënten afgeraden om met hun arm te bewegen na de operatie. Professor Don McKenzie (British Columbia University te Vancouver) toonde met zijn onderzoek aan dat beweging met de arm net goed is om het fenomeen van de “dikke arm” te bestrijden. Zo ontstond Abreast in a boat, een initiatief waarbij (ex-)borstkankerpatiënten samen roeien in het teken van borstkanker.

Sindsdien verzamelen overal ter wereld vrouwelijke patiënten zich om op regelmatige basis in groep te roeien. Zij kennen zeer goed de voordelen die aan deze groepssport verbonden zijn. Ten eerste de therapeutische voordelen: de beweging van het roeien zorgt voor een natuurlijke lymfedrainage waarmee het fenomeen van de dikke arm tegengegaan wordt. Bovendien versterkt sporten de natuurlijke afweer, waardoor de therapie beter aanslaat en er minder kans op herval is.

Partner:

Vereniging

Categorie: