Het Festival

 

Inschrijven voor de 10e en jubileum editie op 19 september 2020 is mogelijk vanaf nu!

 

Het Drakenbootfestival is een jaarlijks feest geworden waarbij steeds meer toeschouwers en deelnemers hun weg vinden naar het evenement.  Dit is een familiegebeuren voor jong en oud.

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers.

Weer of geen weer
We kunnen alles regelen, maar op het weer hebben we helaas geen invloed. Natuurlijk gaan we uit van lekker zonnig weer, maar ook bij regen of kou gaat het Drakenbootfestival gewoon door. Er zijn voorbereidingen getroffen om grote delen te overdekken bij regen. Bij onweer zal echter vanwege de veiligheid van iedereen de drakenbootrace (tijdelijk) stilgelegd worden. Dit geldt ook voor de concerten. Maar wat betreft het weer aanvaardt de organisatie geen verantwoordelijkheid. Wees dus voorbereid: neem zonnebrand mee, regenkleding of een warme trui!

EHBO
Er is een EHBO-post op het festivalterrein.  Zie je anderen die hulp nodig hebben? Waarschuw zo snel mogelijk de security of organisatie. Zij staan in direct contact met de EHBO.

Kind uit het oog verloren?
Kijk eerst goed om je heen voordat je van je plek wegloopt, vaak zijn kinderen toch in de buurt. Kinderen, die hun vader of moeder kwijt zijn, worden naar het Informatiepunt gebracht. Schrijf voor vertrek van huis bij kinderen hun naam en eventueel telefoonnummer op de onderarm of hang een koordje om de hals.

Munten
Bij de ingang van het terrein zijn muntverkooppunten opgesteld waar je consumptiemunten kunt kopen. Hiermee kun je zowel eten als drinken afrekenen bij de barren en foodstandjes. De munten zijn enkel geldig tijdens de huidige editie en kunnen niet ingewisseld worden na afloop van het event.

Flyeren
Voor het uitdelen van flyers en samples op het festivalterrein of in de directe omgeving moet vooraf schriftelijk toestemming worden aangevraagd bij de organisatie. Illegale flyeraars worden van het terrein verwijderd en ontvangen na afloop een factuur.

Gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen kunnen worden ingeleverd en afgehaald bij het Informatiepunt. Over alle gevonden spullen die niet tijdens het festival worden afgehaald, kan nog tot 30 september telefonisch of per email contact worden opgenomen met de organisatie. Daarna gaan alle waardevolle gevonden voorwerpen naar de afdeling Gevonden Voorwerpen op het hoofdbureau van de politie.

Toiletten/Wildplassen
Er is een uitgebreide toilettencontainer voorzien aan de ingang van het festivalterrein . Hou rekening met andere bezoekers, maar vooral met de omwonenden en maak gebruik van deze sanitaire voorzieningen. Wildplassen is vanzelfsprekend niet toegestaan. Er wordt ook door de politie op toegezien dat de groenvoorzieningen niet als openbaar toilet wordt gebruikt, wees dus sociaal en riskeer geen boete.

Eten/drinken
Er zijn diverse stands op het terrein waar een groot assortiment aan eten een drinken verkrijgbaar is. Het is niet toegestaan om zelf etenswaren/drinken mee te nemen naar het festivalterrein, met uitzondering van baby-/dieetvoeding.

Openbare orde en veiligheid
In nauwe samenwerking met de Security, Stad Antwerpen en locale politie doet de organisatie van het Drakenbootfestival er alles aan om zorg te dragen voor je veiligheid. Veel extra maatregelen zullen niet direct zichtbaar zijn, maar je kunt er zeker van zijn dat er alles aan gedaan wordt om het Drakenbootfestival zo ordelijk en veilig mogelijk te laten verlopen. Echter met meer dan 10.000 bezoekers kunnen wij dit niet zonder je hulp. Daarom spreken wij iedereen aan op zijn/haar eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Houd je aan de regels en volg de aanwijzingen van de Security, organisatie en politie op. Signaleer je ongeregeldheden, meldt dit dan direct bij de organistie of Security. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het Drakenbootfestival voor iedereen plezierig verloopt.

Geen glas en blik
Op het festivalterrein wordt alles uitgeschonken in plastic. Glas en blik mogen niet mee het terrein worden opgenomen.

Geen gevaarlijke voorwerpen
Slag-, steek- of vuurwapens en daarop lijkende voorwerpen (zoals zakmessen, schroevendraaiers, leathermans en kurkentrekkers) zijn ten strengste verboden. Alle materialen, die als zodanig worden aangezien, worden direct in beslag genomen en niet meer geretourneerd. Personen die slag-, steek- of vuurwapens bij zich hebben worden overgedragen aan de politie.

Alcohol- en drugsgebruik
Op en rondom het festivalterrein is de Belgische wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Ten aanzien van alchoholgebruik is het terrein tijdens het Drakenbootfestival speciaal aangewezen als festivalterrein, waardoor het nuttigen van alcohol in beperkte mate toegelaten wordt. Handel in alcohol en drugs is ten strengste verboden. Zowel bij de publieksingangen als op het veld wordt hierop gecontroleerd. Overtreders worden direct van het terrein verwijderd en overgedragen aan de politie. 

Inschrijven

De inschrijvingen voor het Drakenbootfestival zijn geopend, de plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap. Na het invullen en doorzenden van onderstaand formulier zal u door de organisatie persoonlijk nog bevestiging ontvangen.

Bronzen deelname

 • Deelname met 1 team (13-17 personen per team)
 • Naamsvermelding op de website
 • 2 comsumptiemunten / deelnemer

Zilveren deelname

 • Deelname met 1 team (13-17 personen per team)
 • Naamsvermelding op de website
 • 1 sticker met logo op de boot,: 1/4 boot
 • Hospitalityspace
 • 4 consumptiemunten / deelnemer
 • Toestemming tot plaatsing 2 beachvlaggen

Gouden deelname

 • Deelname met 1 team (13-17 personen per team)
 • Naamsvermelding op de website
 • 2 stickers met logo op de boot,: 1/2 boot
 • Hospitalityspace
 • 6 consumptiemunten / deelnemer
 • Toestemming tot plaatsing 2 beachvlaggen
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Sponsors

Diamanten Sponsors

Gouden Sponsors

Zilveren Sponsors

Bronzen Sponsors